Chakra series online informatie

De online chakra series zijn een achttal lessen die stapsgewijs alle chakras behandelen. 

Een chakra is een energiecentrum, een soort draaiend wiel van energie. Soms zijn deze centra van energie verstopt en kunnen ze niet meer goed functioneren. Hierdoor kan het desbetreffende chakra niet meer goed prana opnemen en vervuilde energie uitstoten: met als gevolg dat het chakra geblokkeerd is. Door het doen van de oefeningen en meditaties in deze serie kunnen we deze blokkades weer opheffen zodat de chakra weer goed kan stromen en voldoende prana kan aanleveren aan de daarmee verbonden organen, klieren, zenuwplexus en lichamelijke systemen.

We werken van beneden naar boven. Iedere chakra is verbonden met een deel van het ruggengraat, klieren, een lichamelijk systeem en een zenuwplexus (vlechtwerk van zenuwen).

Iedere les begint met een informatief stukje over het chakra. Waar werkt dit chakra op en hoe merk je dat dit chakra in balans is of juist geblokkeerd is. Vervolgens doen we een kriya en een meditatie voor dit bepaalde chakra.

Dit ziet er dan als volgt uit:

 • Les 1: Wortelchakra (muladhara) Gronding, basis behoeften, gevoel van veiligheid. Bijnieren, stuitje, uitscheidingssysteem, lage rug pijn, sciatica, immuunsysteem, benen, voeten, botten. 
 • Les 2: Sacraalchakra (Svadhisthana):  Creativiteit, verlangen, seksualiteit. Blaas, geslachtsklieren, geslachtsdelen, nieren, baarmoeder, prostaat, bekken, lage rug. 
 • Les 3: Navelchakra (manipura):  Wilskracht, zelfvertrouwen. Alvleesklier, milt, solar plexus, spijsvertering, lever, spieren.
 • Les 4: Hartchakra (anahata):  Compassie en liefde. Thymus, armen, handen, longen. 
 • Les 5: Keelchakra (vishuddi):  Communicatie en creatieve expressie. Schildklier, oren, neus, keel, nek, schouders, luisteren.
 • Les 6: Derde oog (Ajna):  Intuïtie, perceptie en visie. Ogen, Hypofyse, hoofdpijn, sinusitus, nachtmerries. 
 • Les 7: Kruinchakra (Sahasrara): Eenheid en verbinding met kosmos en goddelijke. Hersenen, centrale zenuwstelsel, pijnappelklier.
 • Les 8: Samenvattende meditatieve les

Je kunt het pakket op verschillende manieren inzetten:

 1. Je kunt iedere week één chakra doen, dan doe je de les bijvoorbeeld twee keer in die desbetreffende week. Beginnend bij het wortelchakra en iedere week één chakra omhoog het ruggengraat op.
 2. Of je kiest op basis van de vragenlijst één specifiek chakra uit waar je dan vervolgens een bepaalde periode mee aan de slag gaat.
 3. Je kunt naar aanleiding van de fysieke kenmerken en sleutelwoorden een chakra kiezen
 4. Je kunt puur op gevoel en intuïtie een bepaalde les of meditatie doen
 5. Je kunt het naast de fysieke lessen doen, en dan bijvoorbeeld de kriya of alleen de meditatie nog een keer herhalen voor een extra krachtig effect. 

Je kunt ervoor kiezen om de volledige les te doen, of alleen een onderdeel uit de les zoals de kriya of de meditatie. De video’s zijn in hoofdstukken opgedeeld dus je kunt makkelijk naar een bepaald onderdeel springen.

Kortom je kunt de workshop op meerdere manieren inzetten en zo vaak doen als je wilt!

Het online chakra serie pakket bestaat uit het volgende:

 • Een introductie video over wat een chakra is
 • Een chakra score vragenlijst om te kijken welk chakra in balans is en welke uit balans
 • Een pdf met de informatie per chakra
 • De acht chakra lessen op video, iedere les bestaat uit:
 1. Informatie over het desbetreffende chakra
 2.  Intunen
 3. Warming up
 4. De kriya voor het chakra
 5. Eindontspanning
 6. Meditatie voor het chakra
 7. Afsluiting
 • Alle lessen zijn met muziek
 • De lessen zijn in hoofdstukken ingedeeld waardoor je makkelijk naar alleen de kriya of meditatie springt
 • Alle muzieklijsten zijn toegevoegd en te beluisteren op spotify

Met een betaling van slechts 78 euro heb je toegang tot dit zeer complete chakra pakket!

Ben jij klaar voor verandering? Onderneem dan nu actie en stuur een mail via het contactformulier met de titel: ‘Aanschaf chakra series’. Hierna ontvang je een verzoek tot betaling en nadat deze is voldaan ontvang je de inloggegevens voor het complete pakket.

Meld je vandaag nog aan voor de online Chakra series: de serie die jouw chakra’s gaat laten stromen zodat jij je weer fit en vitaal voelt!