Chakra series informatie

De chakra series zijn een achttal lessen die stapsgewijs alle chakras behandelen. 

Een chakra is een energiecentrum, een soort draaiend wiel van energie. Soms zijn deze centra van energie verstopt en kunnen ze niet meer goed functioneren. Hierdoor kan het desbetreffende chakra niet meer goed prana opnemen en vervuilde energie uitstoten: de chakra is geblokkeerd. Door het doen van de oefeningen en meditaties in deze serie kunnen we deze blokkades weer opheffen zodat de chakra weer goed kan stromen en voldoende prana kan aanleveren aan de daarmee verbonden organen, klieren, zenuwplexus en lichamelijke systemen.

We werken van beneden naar boven. Iedere chakra is verbonden met een deel van het ruggengraat, klieren, een lichamelijk systeem en een zenuwplexus (vlechtwerk van zenuwen).

Iedere les begint met een informatief stukje over het chakra. Waar werkt dit chakra op en hoe merk je dat dit chakra in balans is of juist geblokkeerd is. Vervolgens doen we een kriya en een meditatie voor dit bepaalde chakra.

Dit ziet er dan als volgt uit:

Les 1: Wortelchakra (muladhara)

Gronding, basis behoeften, gevoel van veiligheid. Bijnieren, stuitje, uitscheidingssysteem, lage rug pijn, sciatica, immuunsysteem, benen, voeten, botten. 

Les 2: Sacraalchakra (Svadhisthana): 

Creativiteit, verlangen, seksualiteit. Blaas, geslachtsklieren, geslachtsdelen, nieren, baarmoeder, prostaat, bekken, lage rug. 

Les 3: Navelchakra (manipura): 

Wilskracht, zelfvertrouwen. Alvleesklier, milt, solar plexus, spijsvertering, lever, spieren.

Les 4: Hartchakra (anahata): 

Compassie en liefde. Thymus, armen, handen, longen. 

Les 5: Keelchakra (vishuddi): 

Communicatie en creatieve expressie. Schildklier, oren, neus, keel, nek, schouders, luisteren.

Les 6: Derde oog (Ajna): 

Intuïtie, perceptie en visie. Ogen, Hypofyse, hoofdpijn, sinusitus, nachtmerries. 

Les 7: Kruinchakra (Sahasrara): 

Eenheid en verbinding met kosmos en goddelijke. Hersenen, centrale zenuwstelsel, pijnappelklier.

Les 8: Samenvattende meditatieve les

Meld je vandaag nog aan voor de Chakra series: de serie die jouw chakras weer gaan laten stromen zodat jij je weer fit en vitaal voelt! 

Staan de chakra series niet in de agenda of zijn ze net geweest, en heb je toch zin om aan de slag te gaan, wees niet getreurd: je kan de gehele chakra series ook online volgen!

Praktische info:

  • Wanneer: zie agenda (ook onderaan de pagina te zien)
  • Waar: Prins Hendriklaan 56, Bergen NH
  • Je kunt de lessen los volgen of als gehele serie
  • Aanmelden kan via het contactformulier

Staan de Chakra series niet in de agenda? Stuur me dan even een mail via het contactformulier of meld je aan voor de nieuwsbrief onderaan de pagina, ik houd je dan op de hoogte!