Over mij

Mijn naam is José van de Grootevheen (1981) en ik ben al vanaf jongs af aan bezig met de vraag wie ben ik, waar kom ik vandaan en waar gaan we naartoe. Niet zo direct natuurlijk maar gevoelsmatig voelde ik dat er meer was en was ik op zoek naar meer vervulling. 

Na een zoektocht, met pieken en dalen ben ik uiteindelijk op het pad van Yoga en alles wat daarbij hoort gekomen. Wat een heerlijk thuiskomen! Eindelijk vielen er allemaal dingen op z’n plek. Een warm bad van herkenning.

Naast het lesgeven en doen van Yoga ben ik ook moeder van twee lieve zonen, mijn mini guru’s ;). Zoveel leer ik van deze twee. Want yoga is niet alleen ‘zen’ zijn op een matje, in het echte leven begint het pas! Gelijkmoedigheid, geduld, liefdevolle opoffering, loslaten. Ga je het aan, en durf je te leren.

Door mijn sensitieve aard kan ik goed aanvoelen waar de behoefte ligt tijdens een les, een coaching of pranic healing sessie. Ook heb ik me de afgelopen jaren zo ontwikkeld dat ik genoeg tools tot mijn beschikking heb om iemand te kunnen begeleiden. Wat een uitdaging om samen te onderzoeken waar je gelukkig van wordt, wat je tegenhoudt en wat je blokkades zijn. Dan vervolgens een passend programma samenstellen die je helpt om dichter bij je ware ik te komen: the you within you!

Verder vind ik het leuk om lessen, workshops en cursussen te ontwerpen. Hier kan ik dan helemaal in op gaan. Allemaal informatie verzamelen en dan vervolgens iets moois ontwerpen. Dan als laatste een playlist toevoegen en daarna de mensen meenemen op een mooie reis.

Over mij en oogyoga: Al tijdens mijn psychologie opleiding was ik ontzettend gefascineerd door het oog en de visuele waarneming. Doordat mijn vriend steeds meer last kreeg van zijn ogen en hij een beroep heeft waar zijn ogen heel belangrijk zijn vroeg hij mij of er geen oogyoga bestond? Goede vraag dacht ik bij mezelf. En ik ben het één en ander gaan uitzoeken. Ik vond het onderwerp zo ontzettend interessant dat ik er helemaal in gedoken ben. Alles wat ik maar over dit onderwerp kon lezen of doen heb ik gedaan en vervolgens heb ik met alle informatie een workshop ontworpen. De uitwerking van de workshop bleek zo krachtig en groot te zijn dat ik hier verder mee ben gegaan. Het is zo fijn om mensen te helpen met het weer in balans brengen van hun visuele systeem en zo automatisch ook hun visie en blik op het leven weer helder te krijgen.

Over mij en het openen van het derde oog: Ja en dan nu de vervolg workshop: ‘Het openen van het derde oog’. Dit is waar het wat mij betreft echt omgaat. Het verhogen van je bewustzijn. Op zoek gaan naar je ware ik en verbinding met je hogere zelf. Wat een eer om hier een workshop over mogen te geven. En wat is deze ook weer krachtig en goed gelukt, al zeg ik het zelf ;).

Ja van al deze dingen word ik blij. Echt mijn passie! Hopelijk kan ik jullie in de toekomst meenemen op een van deze reizen en zo ook jullie inspireren.

Veel liefs, José van de Grootevheen

Opleidingen en workshops:

Hieronder een lijst van de officiële workshops en opleidingen. Naast deze officiële opleidingen verdiep ik mezelf dagelijks in alles wat te maken heeft met yoga en spiritualiteit en leg ik verbanden.

Verder wordt kennis wijsheid door middel van ervaring. Dat is iets wat ik altijd nastreef. Vanuit eigen ervaring, kennis en verbinding met de kosmos de stof overdragen!

 • Mindfulness kids
 • Vipassana 10 daagse
 • Kinderyoga, Dolfijn Wellness te Amsterdam
 • 2014, teacher RYT 200 te Amsterdam, bij Marcel van de Vis, Johan Noorloos en Anat Greiger. 
 • 2016, International teacher training 200 kundalini yoga te Havelte, bij Gurumarka. 
 • Coaching opleiding kundalini yoga
 • Oogyoga cursus België
 • Pranic healing basis cursus
 • Pranic healing advanced
 • Pranic Psychotherapy
 • Yoga Nidra basis cursus
 • Achieving Oneness with the Higher Soul