Kundalini yoga

Binnen in de aula van de vrije school en in de zomer buiten in de duinen

Kundalini yoga is een technologie die gebruik maakt van verschillende onderdelen om zo door energetische blokkades te breken. Hierdoor wordt de deur geopend naar de weg van verandering om zo je innerlijke, oneindige, creatieve kracht te kunnen ervaren. 

Die verschillende onderdelen bestaan uit dynamische oefeningen, mantras (geluidsvibraties), ademhalingsoefeningen, mudras (handposities), bandhas (lichaamsloten), meditatie en ontspanning. Door deze onderdelen te combineren kun je de vastgezette energie weer los vibreren zodat het uiteindelijk weer gaat stromen.

Fysiek werkt de yoga sterk op het zenuwstelsel en de klieren. 

De lessen zijn zo ontworpen dat deze in zijn totaliteit aan een bepaald thema werken. De opbouw van een kundalini yoga les is altijd hetzelfde:

 • Intunen met de mantra: Ong namo Guru dev namo
 • Warming up
 • De kriya (aantal oefeningen achtereenvolgens met een bepaald doel of thema)
 • Eindontspanning
 • Meditatie
 • Afsluiting met de mantra: Sat nam

De kriya en dus het doel of thema is iedere keer verschillend. Er kan gewerkt worden aan een fysiek, emotioneel, energetisch of spiritueel thema. Zo kun je een set doen voor: boosheid loslaten, keelchakra openen, verbondenheid met het universum vergroten, nieren en bijnieren en nog veel meer.

Tijdens de lessen vraag ik de studenten een reis naar binnen te maken. Uit je hoofd in je lichaam. Ogen sluiten en echt te voelen. Ook ontwerp ik een les zo dat de muziek je ondersteunt bij de verschillende fases van de les zodat je nog net iets dieper kunt gaan. 

Naast de onderdelen van de kundalini yoga komen er ook oefeningen uit andere stromingen aan bod zoals yin yoga en pranic healing. Zo wordt de les een mix van de aardse energie en goddelijke energie. Het vuur wordt gemixt met zachte witte spirituele energie waardoor we de lessen zacht maken.

De lessen kunnen een beetje anders zijn dan een gemiddelde yoga les en kunnen je op verschillende vlakken uitdagen. Ik zou zeggen onderga het en ervaar het en voel wat voor een uitwerking het op jou heeft! 

Lestijden en locaties

 • Woensdag 19.00-20.30,  Prins Hendriklaan 56 (vrije school), Bergen NH
 • Lessenserie of speciaal event:  Zie agenda

Aanmelden:

Prijzen

 • Losse les: 15 euro, 10 lessen kaart 130 euro (1 jaar geldig, no refund).
 • Proefles: 8 euro.
 • Privé sessie: 75 euro (1 uur), 90 euro (1,5 uur).

Enkele reacties:

“De yoga bij José is echt heerlijk en een genot voor lichaam en geest, met prachtige muziek, bewustmakende kennis, humor en een grote glimlach noem ik het ook wel de Zielenpoets Yoga van José. Elke keer kom ik weer als herboren thuis en ben ik dankbaar dat ik José als Yoga lerares heb. Aho.” Marlous

“Hele fijne lessen waarin je via een enthousiaste korte inleiding door José wordt meegenomen in het thema van de les. Dan volgt een warme en kundige begeleiding van de yogaoefeningen met mogelijkheden om zelf te voelen hoe de oefening passend is voor jou. Plezier, aanmoedigende woorden, het samen bezig zijn als groep en mooie muziek zijn in elke les voor mij een welkome ondersteuning. Na afloop ga ik vol energie, juist ook extra voelbaar op het gebied waar we aan gewerkt hebben, en dankbaar naar huis. Een cadeautje voor jezelf zo’n les!”. Saskia

“José is echt een master teacher alchemist, die alles bij elkaar gooit en iets nieuws creëert.” Nadia

“De lessen bij José zijn elke keer weer bijzonder te noemen. Altijd op het juiste moment biedt de juiste les zich aan. José weet elke week weer te inspireren met haar bijzondere eigenzinnige vorm van kundalini yoga. De manier waarom ze de muziek bij de Kriya’s zoekt is gewoon perfect. Dit zorgt ervoor dat je wordt getriggerd om net dat beetje extra te geven en net een beetje dieper te gaan. En dit voel je, de energie stroomt. Niet alleen in je lichaam, maar ook in de ruimte en bij de anderen aanwezigen. José krijgt het voor elkaar dat je met elkaar naar een hoger niveau wordt getild. En dit voel je, nog dagen erna”. Monique