Oogyoga workshop op locatie

Verbeter je zicht en verruim je blik!

Een krachtige workshop met een variatie aan oefeningen om je ogen te laten ontspannen en je zicht te verbeteren. 

Waarom oefeningen doen voor alle spieren van het lichaam behalve voor de ogen? Dat is toch een beetje gek? Terwijl juist in deze tijd onze ogen dagelijks onderhevig zijn aan grote hoeveelheden visuele stress. Door een overdosis aan visuele prikkels raken onze ogen vermoeid. Dit leidt tot geïrriteerde ogen, hoofdpijn, droge ogen of een wazig zicht. 

Maar hier is wat aan te doen!! Net als elk ander deel van je lichaam reageren ook je ogen positief op oefeningen. Oogyoga is ruim vierduizend jaar geleden ontstaan in het Hindoeïsme. 

Naast het doen van oefeningen gaan we kijken naar hoe we zien en waarom we op deze manier zien. We kijken naar onze voorouders en naar wat slechte en goede zien gewoonten zijn. De theorie wordt speels afgewisseld met oefeningen. 

Voor wie?

Voor iedereen die door het vergaan van de jaren minder is gaan zien, veel achter een beeldscherm zit of als je gewoon wilt weten hoe je je ogen gezond kunt houden. 

Verder is de workshop zeer geschikt voor mensen met oogproblemen zoals: droge ogen, bijziendheid, verziendheid, cilinder (astigmatisme), maculadegeneratie, oudziendheid (Presbyopie).

Kortom voor iedereen die klaar is om een reis te maken door de wereld van ons zien!

Waarom meedoen?

Al direct na het doen van de oefeningen zal er ontspanning en verlichting in en rondom je ogen plaatsvinden. En wanneer je deze oefeningen bijhoudt, zijn er al snel positieve resultaten te zien in de werking van je ogen en dus ook je zicht. 

Een extra voordeel van deze workshop is door fysiek met je ogen aan de slag te gaan je automatisch ook weer beter zicht krijgt op je visie voor het leven.

Oogyoga brengt je visueel systeem weer in evenwicht. Door de oefeningen gebruik je je ogen volledig wat in de huidige leefwereld niet altijd mogelijk is. Een echt cadeautje voor jezelf en met name je ogen zodat je daarna weer met een frisse en open blik de wereld in kunt kijken!

Je niveau van yoga is voor deze workshop niet belangrijk. 

Wat leer je?

 • Korte beknopte uitleg over de werking van de ogen en de visuele waarneming
 • Visuele stress
 • Waarom we zien zoals we zien, een blik naar onze voorouders
 • Wat zijn goede en slechte zien gewoonten
 • Bij alle goede zien gewoonten één of meerdere oefeningen
 • Veel eenvoudige maar doeltreffende ontspanningsoefeningen voor het gehele visuele systeem
 • Hatha-yoga voor de ogen
 • Oefeningen voor de zes oogspieren, de lens, het netvlies, centrale en perifere blikveld, gele vlek (macula), maculadegeneratie, droge ogen, bijziendheid, verziendheid, cilinder (astigmatisme) en meer…
 • Oefeningen voor oudziendheid (Presbyopie), dit treedt op vanaf ongeveer het 40ste levensjaar. Men krijgt dan moeite om het beeld tijdens het lezen scherp te krijgen. Dit komt omdat het accommodatievermogen (vermogen om scherp te stellen) van het oog met de leeftijd afneemt.
 • Ademhalingsoefeningen ter bevordering van het zicht
 • Hoe kunnen we donker en licht inzetten ter bevordering van ons zien
 • Meditatie en visualisatie
 • Wat is de juiste voeding voor de ogen
 • Algemene tips 
 • Implementatie van de goede zien gewoonten

Na afloop van de workshop ontvang je de video met dagelijkse oefeningen voor de ogen. Deze kun je na de workshop voor een langere periode doen ter bevordering van je zicht. 

De belangrijkste informatie en een lijst van voedingstoffen en voeding voor de ogen krijg je mee op papier.

Praktische info:

 • Waar en wanneer: zie agenda (ook onderaan de pagina te zien)
 • Investering: 88 euro.
 • Per workshop zijn er 13 plekken beschikbaar.
 • Wat is allemaal inbegrepen:
  1. De workshop van 3 en half uur op één van de mooiste locaties van Bergen NH.
  2. De video met de dagelijkse oogyoga work-out.
  3. Belangrijkste informatie op papier .
  4. Lijst met voedinstoffen en voeding voor de ogen.
  5. Voeding voor de ogen tijdens de pauze.
  6. Een klein aandenken en bewijs van deelname aan het einde van de workshop.
 • Extra informatie:
 • Trek comfortabele kleding aan en draag tijdens de oefeningen van de workshop geen bril of contactlenzen (dus tussen de oefeningen door kan dit gewoon wel).
 • Tijdens de workshop gaan we voor een aantal oefeningen naar buiten.
 • Je hebt de keuze om de workshop op een stoel of op een yogamat en kussen op de vloer te volgen.

Tot een maand voor aanvang van de workshop kun je gebruik maken van de vroegboekkorting met 10 procent korting: Gebruik de code: VROEGBOEK10

Meld je hier aan

Vermeld tijdens het afrekenen bij de bestelnotitie de workshop datum.

Workshop data:

2023

2024

 • Zondag 18 februari, 9.00-12.30, De Berkeley (VOL)
 • Zondag 23 juni, 13.30-17.00, De Berkeley (Nog 4 plekken beschikbaar)
 • Zaterdag 12 okt, 9.00-12.30, De Berkeley (Nog 9 plekken beschikbaar)

Zit er geen geschikte datum bij? De workshop is ook online te volgen. Geheel in je eigen tijd en op je eigen tempo: Oogyoga online workshop

Locatie: 

De Berkeley, Nesdijk 20H, Bergen NH

De Oogyoga workshop wordt gegeven bij centrum De Berkeley. Het is een fijne, lichte en sfeervolle ruimte in een prachtige groene omgeving.

Er stond onlangs een artikel over mijn oogyoga workshop in het blad de Happinez. Lees hier het hele artikelArtikel oogyoga Happinez. Er worden alvast wat oefeningen verklapt!

Het artikel over mijn oogyoga workshop in de Happinez april 2020

Enkele reacties:

De drie uur vlogen voorbij. We zaten, dansten, schudden, mediteerden, haalden adem, rolden met onze ogen, stonden op een dijkje in de wind te genieten van wat we veraf en dichtbij zagen en ik zag de mooiste kleur blauw ooit. Na afloop waren mijn ogen compleet ontspannen. Net als ik zelf. En mijn leesbril, die werkloos op tafel ligt te relaxen. Dus ja, ik ga de geleerde oefeningen voorlopig zéker doen.” Marlies Jansen

Ik was onder de indruk van je workshop. Heel duidelijk en inspirerend. Ik begrijp nu dat het heel goed mogelijk is om zonder leesbril oud te worden. Slecht gewoontjes afleren en goede gewoontes aanleren!” Rascha Wisse

“Wat een ontzettende bijzondere ervaring was het vanmiddag! 
Ik ben er nog van onder de indruk. Bedankt voor de fijne relaxte workshop. Bedankt voor alle tips. Ik ben zelfs zonder zonnebril naar huis gereden!! Wat een ervaring, alles leek veel helderder. Bedankt dat je op mijn pad bent gekomen. Bedankt dat je mijn ogen hebt geopend
.” Marloes van Hal

Ik heb de workshop fysiek gevolgd bij José en ik heb er enorm veel van geleerd. Het is ongelooflijk hoeveel invloed je kunt uitoefenen op het ontspannen van je ogen en daarmee verbeteren van je zicht. Dank je wel José voor deze fijne les. En fijne handvaten om hiermee thuis aan de slag te gaan. ” Lianne de Wit

“Super fijne workshop! Een bewustwording voor wat een enorme aanslag we op ons ogen plegen. Het geeft direct ontspanning en rust voor de ogen.” Merel Jacobs

Op de hoogte blijven van nieuwe data  meld je aan voor de nieuwsbrief onderaan de pagina!