Oogyoga workshop op locatie

Verbeter je zicht en verruim je blik!

Een krachtige workshop met een variatie aan oefeningen om je ogen te laten ontspannen en je zicht te verbeteren. 

Waarom oefeningen doen voor alle spieren van het lichaam behalve voor de ogen? Dat is toch een beetje gek? Terwijl juist in deze tijd onze ogen dagelijks onderhevig zijn aan grote hoeveelheden visuele stress. Door een overdosis aan visuele prikkels raken onze ogen vermoeid. Dit leidt tot geïrriteerde ogen, hoofdpijn, droge ogen of een wazig zicht. 

Maar hier is wat aan te doen!! Net als elk ander deel van je lichaam reageren ook je ogen positief op oefeningen. Oogyoga is ruim vierduizend jaar geleden ontstaan in het Hindoeïsme. 

Naast het doen van oefeningen gaan we kijken naar hoe we zien en waarom we op deze manier zien. We kijken naar onze voorouders en naar wat slechte en goede zien gewoonten zijn. 

De theorie wordt speels afgewisseld met oefeningen. 

Een extra voordeel van deze workshop is door fysiek met je ogen aan de slag te gaan je automatisch ook weer beter zicht krijgt op je visie voor het leven. Je derde oog chakra wordt gestimuleerd wat weer een positieve invloed heeft op je intuïtie en creativiteit.

Voor wie?

Voor iedereen die door het vergaan van de jaren minder is gaan zien, veel achter een beeldscherm zit of als je gewoon wilt weten hoe je je ogen gezond kunt houden

Verder is de workshop geschikt voor mensen met oogproblemen zoals: droge ogen, bijziendheid, verziendheid, cilinder (astigmatisme), maculadegeneratie, oudziendheid (Presbyopie).

Kortom voor iedereen die klaar is om een reis te maken door de wereld van ons zien!

Je niveau van yoga is bij deze workshop niet belangrijk. 

Je kunt de workshop volgen op een stoel of zittend op de grond.

Waarom mee doen?

Al direct na het doen van de oefeningen zal er ontspanning en verlichting in en rondom je ogen plaatsvinden. En wanneer je deze oefeningen bijhoudt, zijn er al vlug positieve resultaten te zien in de werking van je ogen en dus ook je zicht. 

Kortom oogyoga brengt je visueel systeem weer in evenwicht. Door de oefeningen gebruik je je ogen volledig wat in de huidige leefwereld niet altijd mogelijk is. Een echt cadeautje voor jezelf en met name je ogen zodat je daarna weer met een frisse en open blik de wereld in kunt kijken!

Wat leer je?

 • Korte beknopte uitleg over de werking van de ogen en de visuele waarneming
 • Visuele stress
 • Waarom we zien zoals we zien, een blik naar onze voorouders
 • Wat zijn goede en slechte zien gewoonten
 • Bij alle goede zien gewoonten één of meerdere oefeningen
 • Veel eenvoudige maar doeltreffende ontspanningsoefeningen voor het gehele visuele systeem
 • Hatha-yoga voor de ogen
 • Oefeningen voor de zes oogspieren, de lens, het netvlies, centrale en perifere blikveld, gele vlek (macula), maculadegeneratie, droge ogen, bijziendheid, verziendheid, cilinder (astigmatisme) en meer…
 • Oefeningen voor oudziendheid (Presbyopie), dit treedt op vanaf ongeveer het 40ste levensjaar. Men krijgt dan moeite om het beeld tijdens het lezen scherp te krijgen. Dit komt omdat het accommodatievermogen (vermogen om scherp te stellen) van het oog met de leeftijd afneemt.
 • Ademhalingsoefeningen ter bevordering van het zicht
 • Hoe kunnen we donker en licht inzetten ter bevordering van ons zien
 • Meditatie en visualisatie
 • Wat is de juiste voeding voor de ogen
 • Algemene tips 
 • Implementatie van de goede zien gewoonten

Na afloop van de workshop ontvang je de video met dagelijkse oefeningen voor de ogen. Deze kun je na de workshop voor een langere periode doen ter bevordering van je zicht. 

De belangrijkste informatie en een lijst van voedingstoffen en voeding voor de ogen krijg je mee op papier.

Praktische info:

 • Waar en wanneer: zie agenda (ook onderaan de pagina te zien)
 • Investering: 75 euro, kom je met z’n tweeën dan krijg je in totaal 20 euro korting en betaal je dus 65 euro per persoon.
 • Wat is allemaal inbegrepen:
  1. De workshop van 3 uur op één van de mooiste locaties van Bergen NH
  2. De video met de dagelijkse oogyoga work-out
  3. Belangrijkste informatie of papier en pdf vorm
  4. Lijst met voedinstoffen en voeding voor de ogen
  5. Voeding voor de ogen tijdens de pauze, thee en koffie
  6. Een klein aandenken en bewijs van deelname aan het einde van de workshop
 • Wat je niet moet vergeten: Trek comfortabele kleding aan en draag tijdens de oefeningen van de workshop geen bril of contactlenzen. 
 • Tijdens de workshop gaan we voor een aantal oefeningen naar buiten.
 • Je hebt de keuze om de workshop op een stoel of op een yogamat en kussen op de vloer te volgen.
 • Aanmelden kan via het contactformulier

Ben je al zeker dat je wilt deelnemen aan de oogyoga workshop? Betaal dan hier met een vroegboekkorting van 20 % een maand voor aanvang en betaal je dus 68 euro! Dan ben je ook nog eens verzekerd van een plekje! ( Per workshop zijn er slechts 13 plekken beschikbaar en altijd vol!).

Betaal hier met vroegboekkorting, 68 euro

Betaal hier (indien je met z’n tweeën komt 75 euro pp)

Betaal hier (normale prijs a 88 euro)

Stuur mij na betaling een mail met uw naam/ namen en datum van de desbetreffende workshop.

Nu bekende workshop data:

 • Zondag 16 oktober 2022. 9.00-12.30 (vroegboekkorting tm 15 september) (VOL! )

Workshop data 2023:

2023

 • Zondag 19 februari, 9.00-12.30, De Berkeley (VOL! )
 • Zaterdag 17 juni, 9.00-12.30, De Berkeley (vroegboekkorting tm 16 mei)
 • Zondag 17 september, 9.00-12.30, De Berkeley (vroegboekkorting tm 16 augustus)

Locatie: 

De Berkeley, Nesdijk 20H, Bergen

De Oogyoga workshop wordt gegeven bij centrum De Berkeley. Het is een fijne, lichte en sfeervolle ruimte in een prachtige groene omgeving. Er is gratis parkeergelegenheid aan de linkerkant van de parkeerplaats (rechts is voor de klanten van de Organic). Loop rechts van de natuurwinkel Organic het pad op. De Berkeley vind je aan het eind van het pad aan je linkerhand. 

En binnenkort de langverwachte vervolg workshop te boeken: ‘Openen van het derde oog’! In deze workshop gaan we verder dan alleen het fysieke en verkennen we de wereld van het derde oog, het energetische aspect van ons zien

Het artikel over mijn oogyoga workshop in de Happinez april 2020

Lees hier het hele artikel: Artikel oogyoga Happinez

Enkele reacties:

De drie uur vlogen voorbij. We zaten, dansten, schudden, mediteerden, haalden adem, rolden met onze ogen, stonden op een dijkje in de wind te genieten van wat we veraf en dichtbij zagen en ik zag de mooiste kleur blauw ooit. Na afloop waren mijn ogen compleet ontspannen. Net als ik zelf. En mijn leesbril, die werkloos op tafel ligt te relaxen. Dus ja, ik ga de geleerde oefeningen voorlopig zéker doen. Marlies Jansen

Ik was onder de indruk van je workshop. Heel duidelijk en inspirerend. Ik begrijp nu dat het heel goed mogelijk is om zonder leesbril oud te worden. Slecht gewoontjes afleren en goede gewoontes aanleren!‘ Rascha Wisse

‘ Wat een ontzettende bijzondere ervaring was het vanmiddag! 
Ik ben er nog van onder de indruk. Bedankt voor de fijne relaxte workshop. Bedankt voor alle tips. Ik ben zelfs zonder zonnebril naar huis gereden!! Wat een ervaring, alles leek veel helderder. Bedankt dat je op mijn pad bent gekomen. Bedankt dat je mijn ogen hebt geopend’
Marloes van Hal

Ik heb de workshop fysiek gevolgd bij José en ik heb er enorm veel van geleerd. Het is ongelooflijk hoeveel invloed je kunt uitoefenen op het ontspannen van je ogen en daarmee verbeteren van je zicht. Dank je wel José voor deze fijne les. En fijne handvaten om hiermee thuis aan de slag te gaan‘ Lianne de Wit

‘Super fijne workshop! Een bewustwording wat voor enorme aanslag we op ons ogen plegen. Het geeft direct ontspanning en rust voor de ogen. Ik heb ook de fysieke workshop gevolgd wat ervoor zorgt dat je meer verdieping ervaart, maar de online versie is zeker zo fijn!! Ik ga ‘m 40 dagen doen.’ Merel Jacobs

Op de hoogte blijven van nieuwe data  meld je aan voor de nieuwsbrief onderaan de pagina!