Oogyoga online workshop

Vanaf nu is de oogyoga workshop: ‘Verbeter je zicht en verruim je blik’ ook online te volgen!

Een krachtige workshop met een variatie aan oefeningen om je ogen te laten ontspannen en je zicht te verbeteren. 

Waarom oefeningen doen voor alle spieren van het lichaam behalve voor de ogen? Dat is toch een beetje gek? Terwijl juist in deze tijd onze ogen dagelijks onderhevig zijn aan grote hoeveelheden visuele stress. Door een overdosis aan visuele prikkels raken onze ogen vermoeid. Dit leidt tot geïrriteerde ogen, hoofdpijn, droge ogen of een wazig zicht. 

Maar hier is wat aan te doen!! Net als elk ander deel van je lichaam reageren ook je ogen positief op oefeningen. Oogyoga is ruim vierduizend jaar geleden ontstaan in het Hindoeïsme. 

Naast het doen van oefeningen gaan we kijken naar hoe we zien en waarom we op deze manier zien. We kijken naar onze voorouders en naar wat slechte en goede zien gewoonten zijn. De theorie wordt speels afgewisseld met oefeningen. 

Voor wie?

Voor iedereen die door het vergaan van de jaren minder is gaan zien, veel achter een beeldscherm zit of als je gewoon wilt weten hoe je je ogen gezond kunt houden.

Verder is de workshop zeer geschikt voor mensen met oogproblemen zoals: droge ogen, bijziendheid, verziendheid, cilinder (astigmatisme), maculadegeneratie, oudziendheid (Presbyopie).

Ook leuk voor Yoga teachers die het leuk vinden om dit in hun lessen toe te passen.

Kortom voor iedereen die klaar is om een reis te maken door de wereld van ons zien!

Waarom meedoen?

Al direct na het doen van de oefeningen zal er ontspanning en verlichting in en rondom je ogen plaatsvinden. En wanneer je de oefeningen een langere tijd doet zijn er al snel positieve resultaten te zien in de werking van je ogen en dus ook je zicht. 

Een extra voordeel van deze workshop is door fysiek met je ogen aan de slag te gaan je automatisch ook weer beter zicht krijgt op je visie voor het leven.

Oogyoga brengt je visueel systeem weer in evenwicht. Door de oefeningen gebruik je je ogen volledig wat in de huidige leefwereld niet altijd mogelijk is. Een echt cadeautje voor jezelf en met name je ogen zodat je daarna weer met een frisse en open blik de wereld in kunt kijken!

Praktische informatie voor de online oogyoga workshop:

 • Je niveau van yoga is voor deze workshop niet belangrijk. 
 • Je kunt de workshop volgen op een stoel of zittend op de grond.
 • Je kunt de workshop in zijn geheel volgen of in stukjes opdelen. De workshop is opgedeeld in hoofdstukken, dus je kunt bijvoorbeeld iedere dag een hoofdstuk doen, zo verdeel je de workshop over een week.

Oogyoga pakket:

Wat is allemaal inbegrepen bij het oogyoga online workshop ‘Verbeter je zicht verruim je blik’ pakket:

1. De video met de workshop: ‘Verbeter je zicht en verruim je blik‘, van 2,5 uur met daarin de volgende onderwerpen:

 • Korte beknopte uitleg over de werking van de ogen en de visuele waarneming
 • Visuele stress
 • Waarom we zien zoals we zien, een blik naar onze voorouders
 • Wat zijn goede en slechte zien gewoonten
 • Bij alle goede zien gewoonten één of meerdere oefeningen
 • Veel eenvoudige maar doeltreffende ontspanningsoefeningen voor het gehele visuele systeem
 • Hatha-yoga voor de ogen
 • Oefeningen voor de zes oogspieren, de lens, het netvlies, centrale en perifere blikveld, gele vlek (macula), maculadegeneratie, droge ogen, bijziendheid, verziendheid, cilinder (astigmatisme), glaucoom (groene staar), cataract (grijze staar), vlekjes zien (floaters) en meer…
 • Oefeningen voor oudziendheid (Presbyopie), dit treedt op vanaf ongeveer het 40ste levensjaar. Men krijgt dan moeite om het beeld tijdens het lezen scherp te krijgen. Dit komt omdat het accommodatievermogen (vermogen om scherp te stellen) van het oog met de leeftijd afneemt.
 • Ademhalingsoefeningen ter bevordering van het zicht
 • Hoe kunnen we donker en licht inzetten ter bevordering van ons zien
 • Meditatie en visualisatie
 • Wat is de juiste voeding voor de ogen
 • Algemene tips 
 • Implementatie van de goede zien gewoonten

Dankzij de holistische benadering heeft de workshop een positieve uitwerking op alle mogelijke oogaandoeningen! Van vlekken zien (floaters), staar (vertroebeling van de ooglens) of glaucoom (beschadiging aan oogzenuw) , de workshop zal een positief effect hebben!

2. De video met dagelijkse oogyoga oefeningen die je na de workshop voor een langere periode kunt doen ter bevordering van je zicht. De video bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Binnen oefeningen (30 minuten)
 • Buiten oefeningen (10 minuten)
 • Implementatie goede zien gewoonten (5 minuten)

3. Een pdf met de belangrijkste informatie voor je op een rijtje

4. Een pdf met een lijst van voedingsstoffen en voeding voor het oog en op welk onderdeel van het oog ze werken.

Voor dit complete pakket betaal je slechts 68 euro en vervolgens heb je toegang tot alle onderdelen iedere dag wanneer je maar wilt!

Je kunt zelf het verschil maken! Geef je ogen de aandacht en liefde die ze verdienen en verbeter zo je zicht.

Nu tijdelijk te bestellen met 10 PROCENT PASEN 🐣 KORTING: Gebruik de code: PASEN10 (geldig tm 1 april).

Bestel hier

Voor je werk veel achter de computer? Vraag aan je werkgever deze workshop te vergoeden, dit komt uiteindelijk je werk ten goede toch. Zelfstandige? Je kunt deze workshop als kosten opvoeren.

Ook leuk om cadeau 🎁 te doen. Je krijgt dan een waardebon met inlogcodes in je mailbox

Bestel deze vandaag nog, zodat jouw ogen weer kunnen doen waarvoor ze gemaakt zijn, en dat is goed zien!

Liever de workshop op locatie volgen? Dat kan. Kijk op de de workshop pagina voor de actuele data of schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina dan kan ik je op de hoogte houden voor nieuwe data.

Er stond onlangs een artikel over mijn oogyoga workshop in het blad de Happinez. Lees hier het hele artikelArtikel oogyoga Happinez. Er worden alvast wat oefeningen verklapt!

Het artikel over mijn oogyoga workshop in de Happinez april 2020

Enkele reacties:

“Wat een fijne workshop, vanaf mijn zevende jaar begonnen met een bril en nu al heel wat jaren met lenzen. Het voelde voor mij als een bevrijding om zelf mijn ogen te kunnen helen. Na het volgen van de workshop ben ik gestart met de oefeningen die ik graag doe en als rustgevend ervaar. Loop nu ongeveer 3 weken zonder bril (-4.50) en vind dit heerlijk. Natuurlijk zie ik niet alles scherp maar dat brengt mij ook weer mooie inzichten. Ik ervaar de begeleiding van José als zeer fijn en hoop dat .een hoop mensen deze methode gaan ontdekken.” Ellen Leussink

“De afgelopen 40 dagen heb ik iedere dag de oefeningen gedaan met als resultaat dat ik helderder kan zien en scherpere kleuren waarneem. Al een aantal jaren hanteer ik een gezond eetpatroon, ik noem dit altijd de kleuren van de regenboog en seizoen gericht eten. Ook slik ik dagelijks mijn supplementen. Deze onderdelen geeft Jose ook aan in haar online training. De aanvulling voor mij zijn dus de oefeningen in combinatie met de andere onderdelen en ik ben zeer tevreden met het resultaat en blijf de oefeningen ook dagelijks doen. Heel fijn en dus waardevol voor mijn ogen. Dank aan Jose. ” Els Dudink

“Wat ben ik blij dat José me kennis heeft laten maken met oog yoga. De online workshop is heel goed thuis te doen. Ik doe de dagelijkse oefeningen en ik merk dat als je het iedere dag doet er een gewenning komt. Niet alleen goed voor de ogen ,maar ook een goede beweging en ademhaling voor het hele lichaam. De oefeningen zijn helder en duidelijk uitgelegd. Ik kan het iedereen aanbevelen!” Anita Soede